Αποκάλυψη: Η Ελλάδα θα αγόραζε 3 ατομικές βόμβες!

                                    

                

Σωτήρης Σουχλέρης

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για ενδέκατη μέρα. Το ΝΑΤΟ δεν επεμβαίνει στρατιωτικά αλλά ενισχύει τις δυνάμεις του στις χώρες της Βαλτικής. Σε απάντηση των ενεργειών αυτών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας σε ετοιμότητα.

Με αφορμή λοιπόν την εντολή Πούτιν, το "Εξιστορώντας" έρχεται να θυμίσει την μυστική πρόταση που έγινε στην Ελλάδα, από την μεριά των Ρώσων, την δεκαετία του 90'. Εάν η, τότε, κυβέρνηση δεχόταν η Ελλάδα θα ήταν σήμερα πυρηνική δύναμη. Ποια όμως η αλήθεια;

(Η παραίτηση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ)

Πυρηνικό... ξεπούλημα:

Το έτος είναι 1992. Η Σοβιετική Ένωση έχει διαλυθεί πριν έναν χρόνο και η νεοσύστατη Ρωσία κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα στον κόσμο. Αρκετοί πρώην στρατηγοί, ανώτατοι αξιωματικοί και αξιωματούχοι, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πλούτο, έβγαλαν στην φόρα ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού. Από πυροβόλα όπλα μέχρι και ατομικές βόμβες.

Τότε ένας πράκτορας της KGB έρχεται σε επαφή με τον αξιωματικό της ΚΥΠ και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκο Γρυλλάκη και του μεταφέρει μια εξωπραγματική πρόταση. Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει 3 ατομικές βόμβες, με κόστος 2.000.000$ η μία. Σε σύνολο η χώρα θα δαπανούσε 6.000.000 δολάρια και θα γινόταν κρυφή πυρηνική δύναμη στην Μεσόγειο.

Το σχέδιο μεταφοράς:                                            

Στο βιβλίο του ο στρατηγός Γρυλλάκης αποκαλύπτει τους όρους της συμφωνίας για την αγοραπωλησία των τριών ατομικών βομβών που έθεσαν οι Ρώσοι, οι οποίοι όπως είπαν στον κ. Γρυλλάκη συνεργάζονταν και με Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι τελευταίοι είχαν μπει προφανώς στο παιχνίδι για δύο λόγους:

Η για να πάρουν και αυτοί την μίζα τους η για να παίξουν δικά τους «παιχνίδια», το πιθανότερο σε βάρος της χώρας μας. Ότι και να ίσχυε, οι άνθρωποι της KGB διαβεβαίωσαν τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού, ότι αυτοί θα μετέφεραν τις τρεις πυρηνικές βόμβες με αυτοκίνητα, από την χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που βρίσκονταν μέχρι το λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο. Του τόνισαν μάλιστα πως οι ίδιοι θα τις φόρτωναν σε πλοίο, το οποίο θα επέλεγε η ελληνική κυβέρνηση και ο μόνος όρος που έθεσαν σε αυτό το στάδιο του deal, ήταν ότι το καράβι θα έπρεπε να βρίσκεται στην ώρα του και νομότυπα στο λιμάνι.                                                 


Δεν είχαν καμία απολύτως οικονομική απαίτηση όχι μόνο μέχρι να παραδώσουν τα όπλα, αλλά και μέχρι το καράβι να βρεθεί σε διεθνή χωρικά ύδατα. Με την παράδοση του ποσού των 6.000.000 δολαρίων οι δικοί μας θα έπαιρναν κωδικούς και τις οδηγίες χρήσης των τριών βομβών γραπτά και προφορικά, ενώ οι Ρώσοι απαίτησαν δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, να μην αποκαλυφθεί καμία παράμετρος της αγοραπωλησίας σε τρίτους.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Γρυλλάκη, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης άκουσε προσεκτικά την εισήγησή του και αφού ζύγισε τα θετικά και τα αρνητικά του είπε να «παγώσει» τις συνομιλίες με τους Ρώσους. Οι λόγοι ήταν προφανείς.


(Ο Στρατηγός Ν. Γρυλλάκης)

Εάν υπήρχε έστω η παραμικρή διαρροή για το θέμα, οι Αμερικανοί θα γινόντουσαν έξαλλοι με την Ελλάδα και δεν θα το άφηναν χωρίς αντίποινα. Ο αρνητικός αντίκτυπος σε βάρος της χώρας μας θα ήταν τεράστιος, ενώ θα βρισκόμασταν υπόλογοι στον ΟΗΕ, αφού είχαμε υπογράψει την συμφωνία για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Εν τέλη η Ελλάδα δεν αποδέχτηκε την προσφορά ενώ οι, προς πώληση, βόμβες είναι άγνωστο το εάν πουλήθηκαν σε άλλη χώρα ή παρέμειναν στο Ρωσικό οπλοστάσιο


Σχόλια