Αποκάλυψη: Ο Ιωαννίδης προκάλεσε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου| Έβαλε πράκτορες να πυροβολούν κόσμο & αστυνομία (vid)


Εξιστορώντας

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973. Με τα χρόνια να περνούν, σιγά σιγά η ιστορική αλήθεια ξεπροβάλει μέσα από την έρευνα, τα αρχείο και τα πειστήρια. Είναι πολλά και σκοτεινά τα μυστήρια που περιβάλουν το τριήμερο μεταξύ 15 και 17 Νοεμβρίου 1973. Ποια είναι η αλήθεια για τον Νοέμβριο του 1973. Τι προηγήθηκε της εξέγερσης, ποιος έδωσε εντολή να μπει το τανκ στο ίδρυμα, ήταν όλα συνομωσία από το εξωτερικό, όπως ακούγεται την τελευταία δεκαετία;

Δείτε το βίντεο


Ένας ήταν ο άρχων εκείνων των ημερών και δεν ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ήταν ο μετέπειτα δικτάτορας και αρχηγός της ΕΣΑ, ταξίαρχος Δημήτριος Ιωαννίδης. Ο "αόρατος δικτάτωρ", όπως έμεινε στην ιστορία. Εκείνος ήλεγχε την ροή των γεγονότων, εκείνος έβαλε πράκτορες της ΚΥΠ να μπουν στο ίδρυμα, ΕΣΑ-τζήδες να δέρνουν τραυματίες στα νοσοκομεία και τέλος έβαλε δικό του άνθρωπο να πυροβολεί πλήθος και αστυνομία από ταράτσα. Έτσι προξένησε θύματα και έκανε το έργο της ανατροπής του Παπαδόπουλου, μόλις μια εβδομάδα αργότερα, ευκολότερο για τον ίδιο. 


Ακολουθήστε το "Εξιστορώντας" στην σελίδα μας στο Facebook, στο προφίλ μας στο Instagarm και κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube ώστε να μην χάνετε τα νεότερα ιστορικά μας άρθρα και τις συνεντεύξεις μας.

Σχόλια